Wednesday, January 19, 2011

Külaskäik kooliraamatukokku!

raamat

Täna, 19.01.2011 8.klassi eesti keele tund toimus Tallinna Mahtra Gümnaasiumi kooliraamatukogus.Tundi valmistasid ette ja viisid läbi eesti keele õpetaja Maia Lust ja Tallinna Mahtra Gümnaasiumi kooli raamatukoguhoidja Zoja Potchekutova.
Tunni teemaks oli "Kooliraamatukogus" ning tunni eesmärkideks oli kinnistada omandatud sõnavara kõnelemis- ja dialoogioskuse arendamise kaudu. Tund algas kodutöö kontrollist, milleks oli kirjand teemal "Kooliraamatukogu", seejärel raamatukoguhoidja tutvustas õpilastele eesti keeles raamatukogu ning tutvustas kooliraamatukoguga seotud andmeid. Tutvustuse jooksul õpilased hoolikalt kuulasid ja tegid märkmeid uue informatsiooni kohta. Seejärel toimus frontaalne välk-küsitlus eesmärgiga välja selgitada, mis mahus õpilased said eesti keelsest jutust aru. Kui välk-küsitlus oli lõppenud, said õpilased ülesandeks koostada lühidialooge kooliraamatukogust kasutades nii oma teadmisi kui ka tunni jooksul saadud infot. Dialoogid olid väga erinevad. Tunni lõpus raamatukoguhoidja tegi lühikokkuvõtte külla tulnud õpilaste lugejakaartidest, rõhutades lugemisoskuse arendamise vajadust, seega kinnistaval õppekäigul kooli raamatukokku oli ka elukestva õpe tera sees. Tunni jooksul raamatukoguhoidja tutvustas õpilastele eesti kirjandusteoseid, mis on kooliraamatukogus olemas vene keeles.
Kokkuvõtteks võib öelda et kõik õppekäigu osapooled jäid üritusega rahule. Õpilastele meeldis klassiväline ja õpitava teemaga seotud tund väga.

No comments:

Post a Comment